Sistemul informatic al cardului de sănătate s-a blocat din nou, marţi dimineaţă.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât ne aflăm în plin proces de extindere a cazurilor de infecţie cu coronavirus în România, iar pacienţilor li se recomandă să stea acasă.

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti – Ilfov, a declarat că situaţia este destul de gravă, având în vedere cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus care au fost depistate până acum pe teritoriul României, dar şi faptul că acest nou virus se suprapune şi cu cazurile de gripă sezonieră, care sunt în număr mult mai mare în acest an, comparativ cu anul trecut, potrivit Realitatea Plus.

Problema persistă de luni de zile, reclamă medicii de familie

Din păcate, aceasta este o problemă des întâlnită, care, în ciuda tuturor promisiunilor, nu a fost încă eliminată de către CNAS.

Potrivit legii, furnizorii de servicii medicale trebuie să verifice dacă pacientul este asigurat, pentru a le putea furniza servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

“Noi, ca medici, nici nu putem oferi servicii medicale fără să înregistrăm pacienții în sistem. Dacă lucrăm offline, câț timp sistemul nu funcționează, și nu se poate înregistra în sistem, nici nu putem fi plătiți pentru serviciile medicale acordate pacienților pe care i-am tratat fără înregistrare”, declara aceeaşi Sandra Alexiu la mijlocul lunii februarie, când s-au înregistrat probleme similare.