Rareș Bogdan îi cere răspunsuri lui Raed Arafat: Sincer, m-am săturat. Simt că lucrurile o iau razna

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit recent despre evenimentele de la Spitalul Foișor. Astfel, acesta a subliniat că a fost la multe proteste și îi înțelege pe cei care ies în stradă.

„Simt că lucrurile o iau razna. Am tot dreptul să cer răspunsuri: cer ca domnul Raed Arafat, de care sincer m-am cam săturat, nu există oameni de neînlocuit… Oamenii aceştia trebuie să dea răspunsuri. Raed Arafat nu stă la putere pentru că e Raed Arafat. Nu poate să țină capul plecat și să se ascundă. Cu mine nu se va juca! Așa cum am ieșit în stradă în urmă cu 9 ani, așa îi spun acum: dă-mi răspunsuri! Nu mai merge. Trebuie să se prezinte luni cu un raport”, a transmis Rareș Bogdan, în cadrul unor declarații făcute la România TV.

Totodată, Rareș Bogdan a explicat că Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, trebuie să „explice care a fost comunicarea între el și Spitalul Foișor”.

„Nicușor Dan trebuie să ne explice care a fost comunicarea între el și Spitalul Foișor. Eu am văzut multe la viața mea. Am fost la multe proteste și îi înțeleg pe cei care ies în stradă. Asta înseamnă că democrația funcționează”, a completat europarlamentarul PNL.

Explicația oferită de Raed Arafat

Read Arafat a reacționat recent pe propria pagină de socializare la evenimentele de la Spitalul Foișor, unde pacienții au fost evacuați în miezul nopții. Conform celor spuse de către șeful DSU, situația nu este deloc plăcută.

„Noi am trimis, de fapt, ordinul în cursul zilei de vineri, la prânz, iar echipa noastră era la spital în jurul orei 15:00. Știu că s-a produs un disconfort, știu că multă lume vede asta incorect pentru cei internați la Spitalul Foișor”, a explicat Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a subliniat că este de acord cu oamenii, punctând că ce s-a întâmplat nu este „deloc un lucru plăcut”.

„Sunt de acord, nu este deloc un lucru plăcut. Voiam să punem la dispoziție, în București, încă un număr semnificativ de paturi cu oxigen și terapie intensivă. Astfel încât pacienții care se aflau în unitățile de primiri urgențe să nu rămână acolo din lipsă de spațiu.

În jurul orei 14:30 – 15:00, a fost emisă autorizația că Spitalul Foișor poate să primească pacienți. Sunt 20 de paturi de terapie intensivă și 90 de paturi cu oxigen. Patru pacienți au ajuns deja la spital, pe paturi de terapie intensivă”, a completat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).