Lovitură pentru Mohammad Murad! Celebrul om de afaceri a rămas cu amenda dată de ASF

Mohammad Murad, cunoscut ca patron al lanțului de fast-food Spring Time și al hotelurilor Phoenicia, a devenit în 2014 acţionar majoritar al companiei Hebe Sângeorz Băi. Anterior, acesta fusese amendat de către ASF, Sectorul instrumentelor și investițiilor financiare, deoarece nu a realizat ofertă publică de preluare obligatorie a S.C. HEBE S.A. Sângeorz Băi, în termenul prevăzut de lege. Astfel, au fost încălcate prevederile art. 203 alin. (1) din Legea nr. 297/2004.

„Respinge excepţia nulităţii recursului. Respinge recursul formulat de reclamantul Murad Mohammad împotriva sentinţei civile nr. 2629 din 12 decembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 2 decembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este scris în decizia luată de ÎCCJ.

Mohammad Murad a fost amendat cu suma de 50.001 lei

Amintim că Mohammad Murad a fost amendat cu suma de 50.001 lei prin Decizia NR. A/196/05.07.2013. Împotriva acelei decizii, omul de afaceri a formulat plângere prealabilă, care i-a fost respinsă. Patronul lanțului Spring Time și al hotelurilor Phoenicia s-a adresat apoi instanțelor de judecată, solicitând anularea deciziei nr.A/196/05.07.2013, iar în subsidiar înlocuirea amenzii cu avertisment.

Instanța de fond, Curtea de Apel București, a hotărât, în 12 decembrie 2019, să respingă cererea de chemare în judecată, formulată de Mohammad Murad, drept neîntemeiată.

Firma lui Mohammad Murad a fost cooptată într-o societate din Ilfov

În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia luată de către asociatul unic al firmel Intrastructura Technostrade SRL, la data de 1 noiembrie 2021. Așadar, Stelian Mircea, în calitate de administrator al societății Infrastructura Technostrade SRL, alături de invitații Technic Technostrade SRL, reprezentată de către Ioan Adrian Homan, cât și Onix Residence SRL, reprezentată de Morad Hassan, cât și MBM Phen Holding SRL, reprezentată de Mohammad Murad s-au întrunit în ședință.

S-a decis cesionarea de către Stelian Mircea către Technic Technostrade SRL a unui număr de 25 de părți sociale, reprezentând 100% din capitalul social. Mircea Stelian nu am ai avut nicio pretenție față de părțile sociale cedate și a fost revocat din funcția de administrator.

Mai apoi, s-a decis majorarea capitalul social prin cooptarea de noi asociați în persoanele juridice Onix Residence și MBM Phen Holding SRL cu suma de 250 de lei de fiecare societate. În urma majorării și cesiunii, capitalul social va fi de 750 de lei, având următoarea structură a capitalului social:

  • Technic Technostrade SRL – 25 de părți sociale, cu o reprezentanță de 33,33%;
  • Onix Residence SRL – 25 de părți sociale, cu un aport de 33,33%;
  • MBM Phen Holding SRL – 25 de părți sociale, cu un aport de 33,34%.