Liviu Dragnea ar dori să-i înlocuiască în primul rând pe trădători, dar și pe Carmen Dan de la MAI. Aceasta din urmă nu l-a supărat cu nimic, dar a promis scaunul ei mai multor social democrați, iar acum caută soluții pentru a putea împăca pe toată lumea. Niculae Bădălău, Gabriel Zetea sau Marian Oprișan au fost trei nume care au luat în calcul acest portofoliu.

Și deputatul Cătălin Rădulescu, cunoscut mai degrabă ca Mitralieră, a declarat că este pregătit pentru a conduce acest minister, deși se consideră apt și pentru cel al Apărării și Sănătății. Momentan, Liviu Dragnea dorește totuși să o păstreze la butoane pe Carmen Dan și încearcă să ofere la schimb celor cu care a negociat alte funcții care să-i mulțumească.

Mihai Fifor era o plecare sigură din Guvern, dar presiunea din interior l-a făcut pe Dragnea să nu ia încă o decizie fermă. Totuși surse din PSD spun că președintele lor i-ar fi trimis un mesaj de avertisment prin deputatul Mitralieră, care l-a criticat dur și care i-ar putea lua locul. Totuși este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, mai ales că nici lui Bădălău nu i-ar displăcea acest portofoliu. Din multiple zone delicate se insistă pentru rămânerea lui Fifor în Guvern și Dragnea s-ar putea să fie obligat să-l păstreze, deși în mod cert în dorește eliminat din ecuația politică.

„La numirea lui Mihai Fifor ca ministru al apararii, am fost si eu mirat, desi il cunosteam din cele cateva emisiuni in care fusese invitat si imi facuse o buna impresie. Fifor n-avea mare legatura cu domeniul apararii. Am constatat insa ca in marea de mitraliere socialiste, Fifor a reusit sa se adapteze rapid, sa se documenteze, sa confere o eleganta vizibila mandatului sau si sa reprezinte cu decenta cea mai populara institutie de stat romaneasca. Astazi, daca-l opreste cineva 1 minut pe seful Pentagonului si-l intreaba cine e ministrul roman al apararii, sigur ar primi un raspuns bun pentru Romania. In actualul context securitar extrem de complicat, mai ales pe Flancul Estic al NATO, acest detaliu este crucial.

Schimbarea lui Mihai Fifor din functia de ministru al apararii ar accelera sinuciderea politica lenta a PSD, sub privirea stupefiata a celor care au vazut 4 premieri si 50 de remanieri intr-un an si jumatate.

Daca actuala conducere a PSD il foloseste din nou pe Mitraliera ca pe un purtator de mesaje in perspectiva remanierii, atunci sa nu se mire de consecinte”, este de părere și Radu Tudor, care a scris pe blogul său despre înlocuirea lui Fifor din Guvern.