Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre decizia luată de Lia Olguța Vasilescu cu privire la organizarea unui Târg de Crăciun în Craiova, oraș unde cazurile de coronavirus continuă să fie la un nivel crescut.

Șeful statului susține că este imposibilă organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie și le-a recomandat totodată tuturor primarilor la nivel național să accepte faptul că acest lucru nu este posibil în acest an.

”Organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie când avem aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi mi se pare imposibilă și inoportună.

Aceste târguri de Crăciun în acest an, cu siguranță nu se pot organiza”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Olguța Vasilescu se pregătește deja pentru Târgul de Crăciun

Declarațiile lui Klaus Iohannis survin după ce, luni, Olguța Vasilescu a anunțat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că Primăria Craiova pe care o conduce a început organizarea Târgului de Crăciun, deși situația epidemiologică din județul Dolj indică o incidență a infectărilor de 3,94 la 1000 de locuitori și se află în scenariul roșu.

Decizia Olguței Vasilescu de a continua pregătirile pentru Târgul de Crăciun a fost luată în ciuda faptului că cele mai multe orașe din țară au decis anularea unui astfel de eveniment.

”Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu.

Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”, a scris Olguța Vasilescu, luni, pe Facebook.