”Marele program IMM INVEST și-a găsit, în sfârșit, și un slogan pe măsură: “din greșeală în greșeală spre victoria finală”!

Zilele trecute convenția pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificată! Pentru a n-sprezecea oară! Alte hârtii de semnat, alt timp de așteptat, alte afaceri care își închid porțile!”, și-a început mesajul Călin Popescu Tăriceanu.

”Oare nu ar fi mai simplu să se împrumute pur și simplu”

”Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanțe să se împrumute pur și simplu (tot e singurul lucru pe care știu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români și să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute? Dacă statul român tot garantează împrumuturile, de ce nu luați voi banii și îi dați prin trezorerii?!

Așa se vor putea finanța companiile care chiar au nevoie de sprijin și care nu se vor califica niciodată după criteriile stabilite de bănci. Și mă refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generată de coronavirus: HORECA, transporturi, construcții, comerț etc.”, a continuat acesta.

Birocrația face din nou probleme

”Altfel, până când companiile vor trece de birocrația finanțelor și băncilor va fi prea târziu pentru prea multe companii!”, scrie liderul ALDE.

IMM Invest, un program pentru „cei mici si amarati” cu nevoie de bani

IMM Invest este un program cu precadere pentru cei mici si amarati care au nevoie de bani pentru a trece peste criza sanitara dar si cea economica ce urmeaza sa vina, este de parere seful FNGCIMM, Cristian Paun.

Prin acest program din cele aproape 11.000 de companii care au primit credit pana astazi, vreo 6.000 dintre ele sunt microintreprinderi cu pana in noua angajati.

„Programul se adreseaza cu buna masura si acelor companii mici carora nimeni nu le dadea multa sansa in fata bancii pentru ca, stiti cum este, cand te duci la o banca, trebuie sa ai o anumita anvergura. Deci programul este si despre, sau cu precadere despre cei mici si amarati care au nevoie de sume mai mici pentru a rezista in aceasta perioada”, a declarat presedintele FNGCIMM, Cristian Paun, la Digi 24.