Lovitură pentru Florin Cîţu! Va pierde sprijinul politic din partea USR? Urmează o întâlnire dificilă pentru premier

Mai multe persoane din USR-PLUS cer ca Florin Cîţu să rămână fără sprijin politic şi să plece din fruntea Executivului, conform informațiilor transmise de antena3.ro

În acest context, premierul va participa în ședința de luni, 16 august, la o întrevedere cu USR-PLUS. Astfel, i se va cere să dea explicații despre detenția sa din SUA.

Reacția premierului

Simultan, Florin Cîțu îi critică pe cei de la USR-PLUS şi susține că nu are de ce să primească lecții de la ei, după ce trenul plin cu copii a stat o noapte întreagă pe câmp fără mâncare şi apă.

Amintim că premierul este contestat de cei din USR iar conducerea formaţiunii s-a întâlnit de urgenţă la sfârşitul săptămânii trecute, unde multe persoane au cerut retragerea sprijinului premierului şi chiar ieşirea de la guvernare, potrivit sursei menționate.

De asemenea, Stelian Ion, ministrul Justiției, a comentat situația controversată în care se află Florin Cîţu, în contextul  dosarelor din SUA. Acesta a apreciat că dezvăluirile din trecutul premierului afectează întreaga echipă guvernamentală şi a subliniat necesitatea clarificării tuturor informațiilor.

„Niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit. Ceea ce iese în spaţiul public despre oricare dintre noi, din echipa guvernamentală, afectează toată echipa. Este o chestiune de încredere. Încrederea se clădește cu greu şi se dărâmă foarte ușor”, a declarat  Stelian Ion.

Potrivit documentelor din dosar în 21 iulie 2008 Florin Cîţu este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank.