Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a readus în discuție ideea introducerii unei taxe de mediu pentru centralele termice individuale de apartament pe gaze naturale.

Această discuție vine în contextul modificării Legii termiei prin limitarea drastică a posibilității de debranșare a blocurilor și de deconectare a apartamentelor de la sistemele centralizate municipale de termoficare, operațiuni care nu vor mai fi permise decât în afara arealelor din localități decretate de primării ca fiind zone unitare de încălzire.
Introducerea unei astfel de taxe de mediu pentru centralele de apartament este cerută de mai mulți ani de către RADET, operatorul sistemului centralizat de încălzire din Capitală aflat în insolvență de 2 ani, și a fost discutată inclusiv în cadrul procesului de elaborare a Strategiei energetice naționale. 

Potrivit Autorității, capacitatea centralelor termice individuale instalate în apartamentele din România a crescut cu aproape 62% în interval de 3 ani. 

SURSA: Profit