Dezastru financiar pentru FCSB!

Echipa patronată de Gigi Becali a ratat, patru sezoane la rând, calificarea în grupele unei competiții europene. Astfel, sumele importante de bani obţinute de la sponsorii echipei, dar şi din vânzările de jucători, reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru FCSB.

Grea lovitură financiară încasată de Gigi Becali: rămâne fără banii de la principalul sponsor!

Iată însă că echipa lui Becali rămâne acum fără ajutorul primit de la cel mai important sponsor al său, compania de asigurări City Insurance. Reamintim că acesteia i-a fost retrasă, săptămâna aceasta, autorizaţia de funcţionare şi a intrat în insolvenţă, posibilitatea falimentului fiind una extrem de reală.

City Insurance mai avea un contract de sponsorizare încheiat cu FCSB încheiat pentru încă 4 ani, relatează Digisport.

Conform acestui contract, FCSB urma să mai primească 1,5 milioane de dolari pe an din partea City Insurance, pentru următorii patru ani. Problemele grave cu care se confruntă acum compania de asigurări înseamnă că echipa lui Gigi Becali va pierde, aproape sigur, 6 milioane de euro!

Acum doi ani de zile, după încheierea unui parteneriat cu o casă de pariuri, al cărei nume apare pe spatele tricourilor de joc, patronul FCSB spunea că echipa sa încasează 4 milioane de euro pe an numai din sponsorizări.

“Eu încasez patru milioane de euro pe an, doar de la sponsori. Numai de pe tricou iau trei milioane. Un milion de la Betano ca să le trec numele pe spate.

Un milion și jumătate iau de la City Insurance, cei de pe fața tricoului, încă 500.000 de la ceilalți. Plus că mai iau în jur de un milion de la restul”, spunea Gigi Becali pentru Digisport.

Florin Cîţu cere anchetă în cazul City Insurance pentru a se elimina suspiciunea de fraudă

Reamintim că vineri, 17 septembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un comunicat prin care anunţa “retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvență a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) și lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare și promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății, conform dispozițiilor art. 249 din legea referită.”

City Insurance deţinea circa 45% din piaţa locală a asigurărilor RCA, respectiv în jur de 3 milioane de clienţi.

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că așteaptă analiza specialiștilor în ceea ce privește falimentul City Insurance, pentru a se clarifică dacă nu a fost cumva vorba despre o fraudă:

„Există un reglementator…. Mă voi asigura că toți clienții nu vor avea de suferit. Vreau să văd evaluarea celor de la ASF…

Falimentul este parte din capitalism, trebuie să aflăm dacă nu a fost ascuns, dacă nu a fost o fraudă… nu am astfel de informații… Există un fond de garantare care va asigura că nici un client nu va pierde polița de asigurare.”

Sursa foto: Dreamstime