Lovitură fără precedent pentru USR! Partidul a scăzut grav în sondaje

Uniunea Salvați România (USR) a scăzut extrem de mult în sondaje în ultima vreme. Într-o postare pe blogul său, sociologul Mirel Palada spune că USR a scăzut sub 10% în sondaje, citând Sociopol.

”Să fie bine, să nu fie rău. V-am spus că USR a scăzut deja sub 10%? Ghinion.”, notează acesta, adăugând și o poză din sondajul efectuat de Sociopol cu privire la evoluția opțiunilor de vot în ceea ce privește USR.

Potrivit Sociopol, USR a atins cel mai înalt nivel în ceea ce privește opțiunile de vot în luna iulie 2019, procentajul fiind puțin peste 20%.

Mirela Palada: 70% dintre români consideră că România merge într-o direcție greșită

De asemenea, Mirel Palada a abordat și percepția românilor în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă țara noastră, scriind ”după cîteva luni în care sondajele Sociopol au tot identificat o mare zăticnire socială, spre și peste 80% din total populație care considera că “lucrurile merg într-o direcție greșită”, ieri avem primul semn că, totuși, e foarte posibil să se pună capăt pentru moment patimii politice.”

” În cel mai recent sondaj Sociopol, realizat după definitivarea înțelegerii politice între Iohannis, PNL, PSD, Securitate și Germania, avem prime semne de scădere a temperaturii sociale. Valorile negative ale acestui indicator s-au întors înapoi la niște valori cît de cît mai puțin zăticnite, spre 70%. Parcă începem să fim un pic mai puțin intenși, un pic mai normali la cap. Mai e mult pînă departe, evident. Dar totuși: nu mai e fierberea aia de aproape război civil, peste 80% supărare.

Să ne fi întors cumva la starea aia de “business as usual” de dinainte de izbucnirea crizei generată de scoaterea USR de la guvernare? Foarte posibil. Să fie bine, să nu fie rău? Foarte posibil. A obosit lumea de atîta ură continuă? Foarte posibil. Să fie cumva și un prim semn al sărbătorilor de Crăciun, ho ho ho, merry political correctness to everybody la toată lumea dîn cartier? Foarte posibil și asta.

Orice ar fi, românii dau niște prime semne firave că li s-a cam luat să stăm cu deștul apăsat tare pe botonul de ură. Cu siguranță lichidele seminale vor mai curge. Cu siguranță o să ne mai ia de cap din nou, după Revelion probabil, de la facturile la energie, probabil. Dar orișicît. Rîdem, glumim, bombănim, protestăm, indignăm, deontologizăm. Dar mai luăm și o pauză, naibii, că prea nu se mai poate așa.

Parcă am obosit cu toții. Parcă se simte nevoia să ne lingem rănile. Parcă s-au chemat dulăii înapoi în cazarmă. Parcă după asediu se mai și odihnesc soldații, că n-o pot ține mereu la 110%. Parcă mass media aproape civilă nu mai este atît de vituperantă. O fi primit și ea ordin să se potolească un pic, să-l lase pe Ciucă al nostru să-și înceapă mandatul în mod festiv, în sunet de fanfară.”, notează acesta pe blogul său personal.