Lovitură dură pentru Nicușor Dan: Instanța a luat o decizie definitivă împotriva sa în chestiunea suspendării Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 4.

La 1 martie 2020 a intrat în vigoare Hotărârea CGMB de suspendare a celor PUZ-urilor pentru cinci sectoare din Capitală.

Lovitură dură pentru Nicușor Dan. Dezvoltatorii imobiliari exultă

Asociația ”Salvați Bucureștiul”, condusă de Nicușor Dan, pierde definitiv procesul care justifică suspendarea PUZ-ului Sector 4.

”Consiliul General al Municipiului București a adoptat în data de 26.02.2021 mai multe hotărâri de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru sectoarele 2, 3, 4, 5, 6.

Prin Hotărârea 67/2021 s-a decis suspendarea hotărârii Consiliului General al Municipiului București. nr. 443/2018 privind aprobarea Planul Urbanistic Zonal – Zona de Sud a Sectorului 4”, se arată în comunicatul de presă emis de Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România – URBANIS, conform alephnews.ro.

Această decizie este definitivă, deci Nicușor Dan a pierdut lupta în Sectorul 4. Urmează procesele pentru celelalte 4 sectoare rămase: 2, 3, 5 și 6.

Trebuie amintită decizia Consiliului General al Capitalei, care a decis la sfârșitul lunii februarie suspendarea Planurilor Urbanistice din cinci sectoare pentru o durată de 12 luni.

Inițial, proiectele de suspendare a PUZ-urilor sectoarelor 2-6 din București prevedeau o perioadă propusă de doi ani.

”Se poate construi în continuare”

Nicușor Dan a explicat faptul că proiectele de construcții aflate în derulare vor continua, inclusiv pentru ridicarea blocurilor de locuințe, iar în București se va putea construi în baza Planului Urbanistic General, ”un document echilibrat ce ține cont de nevoia de spațiu verde”.

”Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri:

Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în București. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (și care urmează să fie actualizat), ce ține cont atât de nevoia de spațiu verde, cât și de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană.

În al doilea rând, e fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuințe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziția de apartamente nu vor pierde banii.

Reafirm faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”, a scris la vremea respectivă primarul general pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin.