Liviu Dragnea i-a cerut ca, după Paște, să-și asume o soluție și să aibă miniștri titulari, nu interimari, la Justiție, Fonduri europene și Românii de pretutindeni, scrie ProTV.

Potrivit unor surse, Dăncilă se teme de situația în care Executivul n-ar mai primi voturile necesare, în Parlament. Între timp, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele miniștrilor interimari.

Liderii PSD voiau să voteze nouă structură a guvernului în şedinţa Parlamentului de miercuri. Dar şeful statului a anunţat abia marţi după-amiază că nu îi acceptă pe cei trei miniştri propuşi.

Social-democraţii au ajuns din nou la mâna preşedintelui pentru că Viorica Dăncilă a insistat ca cele trei propuneri pentru portofoliile de la Justiţie, Fonduri europene şi Românii de pretutindeni să fie validate de către acesta.

Colegii de partid au încercat să o convingă să remanieze Executivul printr-o altă formulă, adică prin votul în Parlament. Însă, potrivit unor surse, şefa executivului se teme de remanierea cabinetului prin votul Parlamentului.