„Mă interesează cum ieșim din fundătura în care ne aduce PSD-ul. Discuția acum este despre cum să se salveze domnul Dragnea, nu i-a ieșit cu Toader și acum caută altă soluție pentru că se strânge lațul. Vine 20 mai, când se va încheia procesul, și domnul Dragnea e în aceeași logică din 2017: cum să scape. Și pe banii românilor, pe care românii le plătesc la PSD, se duc pe consultanța străină, apropo de slugi la străini. Domnul Dragnea e o slugă la străini. El se ocupă să sperie”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat de asemenea despre creşterile salariale din timpul guvernului PSD, Cioloş a spus că în paralel cu aceste majorări a existat şi „o creştere a datoriei externe, pentru că a putea acoperi deficitul bugetar ca să plătească aceste salarii au nevoie să se împrumute”.

„Această creştere a salariilor nu este rezultatul unei relansări economice. Relansarea economică a fost încetinită. Creşterea economică a fost încetinită, pentru că guvernul actual nu s-a concentrat asupra investiţiilor şi pe crearea de locuri de muncă. Acesta este obiectivul nostru. Şi noi spunem că nu vom tăia salariile şi pensiile dacă vom ajunge la guvernare, pentru că este nevoie de o creştere a salariilor şi a pensiilor. Dar aceasta trebuie să se bazeze pe dezvoltare economică, pe investiţii, pe crearea de locuri de muncă”, a mai afirmat el în acest amplu interviu de aproape 50 de minute, în care au fost abordate în special chestiuni legate de Uniunea Europeană şi viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.