Lovitură cruntă pentru România. Toți românii vor plăti mai mult. S-a impus o nouă măsură

România a primit încă o lovitură grea! Este vorba despre o nouă măsură impusă de guvernul britanic, care a a prelungit cu încă un an programul pentru muncitorii sezonieri şi a crescut cu 30.000 numărul de vize pentru cei care vor să lucreze în fermele din Regatul Unit pentru o perioadă de până la șase luni în acest an, transmite emerging-europe.com

Conform sursei menționate, românii, bulgarii, estonienii, lituanienii și slovenii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar, comparativ cu alți cetățeni din UE, pentru a obține vizele de muncă.

Anunț pentru milioane de români!

Guvernul britanic subliniază că lucrătorii europeni vor juca un rol vital agricultură, vor ajuta la culesul și împachetarea recoltelor, și vor reduce dependența producătorilor de migranți pe măsură ce Regatul Unit se adaptează la realitatea post-Brexit.

Trebuie menționat că preţul ridicat al permiselor, de 244 de lire, ar putea fi prea mare pentru persoanele care vor să muncească în Regatul Unit. De asemenea, majoritatea țărilor din UE, alături de Turcia şi Macedonia de Nord, au primit o reducere de 55 de lire, de care bulgarii, estonienii, lituanienii, românii și slovenii nu beneficiază.

Sursa menționată a cerut explicații adiționale în legătură cu taxele mai mari pentru cetățenii acestor țărilor vizate iar Ministerul de Interne britanic invocat Consiliul privind Carta Socială Europeană din 1961, pe care aceste state nu au ratificat-o.

„CESC obligă aceste ţări să construiască baze legale, pentru a facilita deplasarea cetățenilor care vor să muncească în alte țări. Legislația britanică prevede deja ca cetățenii acestor țări să se califice pentru o reducere a taxelor ca să vină să lucreze în Regatul Unit”, a precizat Ministerul de Interne Britanic.

Este necesară respectarea următoarelor obligații

Pe lângă costul ridicat al permiselor de muncă sezoniere, există și alte obligații pe care lucrătorii sezonieri trebuie să le respecte pentru a lucra în Regatul Unit.

Aceștia vor avea nevoie și de un certificat de sponsorizare de la un angajator britanic și vor trebui să demonstreze că au suficienți bani pentru a se trăi în Marea Britanie, de cel puțin 1.270 de lire. Dovada trebuie să fie făcută prin extrase de cont, astfel că persoanele care nu au cont la bancă sunt excluse.

De asemenea, solicitanții trebuie să se deplaseze la un centru special de solicitare a vizelor, iar în majoritatea țărilor există doar unul singur, în capitală. Aceasta înseamnă că lucrătorii sezonieri vor fi obligați să achite și mai mulți bani pentru călătorie și cazare.