Lovitură cruntă pentru Iohanni! Proiectul său de suflet, desființat de PSD

Șeful statului, Klaus Iohannis, a precizat, de foarte multe ori, că dorește ca România să devină o țară educată. Cu toate acestea, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a trimis un comunicat de presă în care spune că proiectul președintelui este, de fapt, un nou exercițiu de imagine.

Paul Stănescu spune că, după doi ani de guvernare liberală, România nu este una educată ci una abandonată.

„Preşedintele Iohannis, trezit din adormire de scandalurile din PNL, ne-a servit ieri un nou exerciţiu de imagine. De mână cu Cîţu la Guvern şi ambalând iar eterna promisiune a unei noi Românii Educate, aceasta este imaginea crizei prezidenţiale de viziune şi soluţii concrete. Încearcă să acopere răsunătorul eşec al vaccinării şi gălăgia alegerilor interne din PNL. După mai bine de doi ani de guvernare liberală, realitatea nu ne arată, din păcate, o Românie educată, ci doar una abandonată.”, spune secretarul general al PSD.

”Abandonul școlar este în creștere”

În comunicatul de presă se mai arată că situația din educație este una terifiantă. Paul Stănescu spune că abandonul școlar este în creștere, salariile profesorilor sunt înghețate și unele școli au fost închise. În același timp, alocațiile copiilor nu au fost majorate.

”Iohannis este, totuşi, acelaşi preşedinte care, împreună cu Guvernul lui, au ales să nu dubleze alocaţiile copiilor. Abandonul şcolar este în creştere. Au îngheţat salariile profesorilor, au închis şcolile. I-au obligat pe copii să stea acasă cu ochii în calculatoare, doar pentru a nu se complica să găsească soluţii pentru o educaţie normală în pandemie. Astăzi, după cum susţin sindicatele, există riscul ca profesorilor să li se plătească banii de concediu abia după începerea anului şcolar 2021-2022. Aşa arată România educată de liberali”, a spus Stănescu.

Cultul personalității

Mai mult decât atât, Paul Stănescu este de părere că președintele Iohannis și-a construit un cult al personalității în raportul ”România educată” deoarece apar multe poze cu șeful statului.

„Un mare album foto pentru posteritate. Nu a zis că este un proiect transpartinic? Pentru ca Partidul Social Democrat să considere acest demers unul serios este necesar şi obligatoriu ca preşedintele Iohannis şi Guvernul Cîţu să aloce la rectificarea bugetară bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Ar fi o minimă dovadă de bună credinţă, că liberalii sunt capabili să înţeleagă că, în primul rând, educaţia nu se poate face cu copii care se culcă cu burta goală”, a mai afirmat Stănescu.

Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea