Bucureștenii din 79 de blocuri ale Sectorului 3 rămân, de marți până vineri, fără apă caldă. Potrivit Termoenergetica, măsura este luată pentru remedierea unei avarii la conductele de termoficare ale Magistralei 2 Sud. Lucrările se fac în zona intersecției dintre Șoseaua Mihai Bravu și strada Episcop Damaschin.

Lucrările sunt esențiale

Termoenergetica București (CMTEB) SA a anunțat, marți, că se fac lucrări pentru remedierea unor avarii la conductele de termoficare ale Magistralei 2 Sud din sectorul 3 al Capitalei. Lucrările sunt esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire.

Alimentarea de blocuri va fi sistată până vineri

„Lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic în zona străzii Maşina de Pâine din sectorul 2, precum și în cartierele Colentina și Lacul Tei din sectorul 2”, susține Termoenergetica.

Pentru remedierea avariei, furnizarea apei calde pentru cinci puncte termice care alimentează 79 de blocuri va fi sistată până vineri, anunță CMTEB.

Se pare că problemele cu apa caldă nu s-au terminat pentru bucureșteni. Iarna trecută locuitorii capitalei nu au avut apă caldă și căldură. Au fost aproximativ 500 blocuri care nu au avut apă caldă, cele mai afectate zone au fost sectoarele 1 și 6.

Peste 220 de imobile au fost afectate din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare. De exemplu, în sectorul 6 al Capitalei au început să se înlocuiască conducte pe o distanță de 500 de metri. Constructorul care se ocupă de lucrarea respectivă i-a povestit unui reporter că a găsit în subteran țevi ruginite, vechi și sparte, motiv pentru care apăreau mereu avarii.