Majoritatea cazurilor și deceselor din intervalul 26 iulie-1 august, înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate

Comitetul de coordonare a vaccinării a explicat, citând raportul INSP, că 81.5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

„În săptămâna 26 iulie – 1 august 2021, 50.3% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Ilfov şi Timiş. 81.5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate”, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării, citând raportul INSP.

85.7% au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate

Totodată, 71.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Neamţ, Bacău, Călăraşi, Satu Mare şi Botoşani. Dintre decese, 85.7% au fost la persoane nevaccinate, iar 14,3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă.

Potrivit raportului, de la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Mai mult, 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbaţi. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociata.

„Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea”, punctează CNCAV.

Bilanț COVID joi, 5 august

Până astăzi, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.048.215 pacienți au fost declarați vindecați.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 2 decese.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 244 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 56 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 34.300 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursa foto: Dreamstime