Lovitură cruntă pentru aceşti români! Ar putea rămâne pe drumuri. Ludovic Orban a făcut anunţul

În declarația de presă de luni, 8 martie, liderul liberal Ludovic Orban a precizat că este de acord cu modificarea legii astfel încât polițiștii să aibă posibilitatea de a suspenda activitatea localurilor care încalcă în mod frecvent măsurile anti-coronavirus.

Amintim că proiectul care prevede această modificare a fost depus la Senat dar amendamentul a fost respins de comisia de apărare.

„Este o propunere sa se modifice o ordonanță astfel incat sa se permita suspendarea autorizatiei de functionare in cazul restaurantelor sau alte activitati daca in mod repetat nu sunt respectate masurile de protectie sanitara. Azi exista aceasta posibilitate pentru primari. Aceasta modificare ar presupune ca nu doar primarii ci si structurile de control, Politia in special, sa poata sa emita aceasta decizie dupa controale (…) Va iesi din Senat si merge la Camera Deputatilor unde eu voi sustine acest amendament”, a declarat Ludovic Orban.

Restaurantele au fost închise din nou

Vineri, din cauza creșterii ratei de incidență, Capitala a intrat din nou în scenariul roșu. Așadar, restaurantele au fost nevoie să își închida activitate la interior.

Legea precizează că, la o rată a incidenței de peste 3 la mia de locuitori, se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În ceea ce privește educația, în scenariul roșu merg la școală doar copiii din școala primară, respectiv cei din clasele 0-4. Amintim că ministrul Educației și cel al Sănătății au dat un ordin comun potrivit căruia, în cazul unui scenariu roșu, creșele și grădinițele rămân deschise.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu