Zeci de mii de bucureşteni au tremurat zile întregi în apartamente din cauza unei avarii. Cele mai afectate au fost sectoarele 2 şi 3, însă lucrurile nu stau bine nici în alte zone.

Primarul Nicuşor Dan a dat vineri explicaţii pe larg, dar prea multe motive de bucurie nu sunt pentru locuitorii Capitalei.

”Există o inerţie a sistemului”

”O pompă de la CET Sud a crăpat în noaptea de vineri spre sâmbătă”, a explicat primarul general Nicuşor Dan. El a precizat că pompa era din anii ’60 şi nu a putut fi modernizată din cauza faptului că ELCEN nu a putut lua bani europeni pentru că era în insolvenţă.

Pompa a fost reparată, a precizat Nicuşor Dan, dar există o inerţie a sistemului. La începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o normalizare, a afirmat edilul.

ELCEN va fi ieşit din insolvenţă de la începutul lunii ianuarie, cu ajutorul Guvernului, a declarat primarul Nicuşor Dan. Din fondul de rezervă al Guvernului, Primăria Municipiului Bucureşti va primi 20 de milioane de lei.

”Nu poţi să înlocuieşti o sută de metri de conductă, pentru că laşi un număr de blocuri, o săptămână-două, fără apă caldă, ceea ce nu se poate iarna. Vara se poate, oamenii înţeleg că ai de făcut nişte lucrări, dar iarna nu se poate”, a spus Nicuşor Dan, la Palatul Victoria, potrivit stirileprotv.ro.

”Sute de avarii la reţeaua de termoficare”

Conform edilului, în această iarnă ar urma să se producă sute de avarii la reţeaua de termoficare, de ordinul a 10 – 20 zilnic.

”Într-un an – date oficiale – noi am avut 1.700 de avarii – în cursul anului 2019. Acum, acest indicator al apei de adaos ne spune că suntem cu 50% mai rău decât în 2019.

Deci, în iarna asta o să avem din nou sute de avarii, de ordinul 10 – 15 – 20 pe zi. Chestiunea este că, existând mai multe echipe, o să intervenim la avarii mai repede.

Şi, mai mult, în anumite zone pe care le ştim că au probleme putem să intervenim preventiv. Acesta este pasul înainte pe care l-am făcut”, a mai spus Nicuşor Dan.