Unul  dintre aceste locuri se află în Antartica, Dome A,  iar temperaturile ating -57 de grade.  Nici Rusia nu se lasă mai prejos, temperaturile minime atingând aproape – 50 de grade.

Pe de altă parte, sunt locuri în această lume în care căldura este ucigătoare. În Maine-Soroa, un oraş din Niger, temperaturile maxime sunt de 41 de grade Celsius.

Municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea intră luni dmineaţa, la ora 10:00, sub Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi vizibilitate scăzută.

Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în judeţele menţionate va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30…40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Potrivit unei avertizări meteorologice emise sâmbătă de ANM, valul de frig va cuprinde treptat toată ţara, în perioada 25 februarie, ora 3:00 – 1 martie, ora 10:00, şi va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.