Este vorba despre Austria. Trebuie menționat că zilele trecute, Viena anunța un record de 9.600 de cazuri noi, conform stirileprotv.ro

Paturile de la terapie intensivă sunt ocupate în proporţie de peste 95%. De asemenea, în Austria, numărul cetățenilor români a crescut în 2019 cu 10.777 de persoane, ajungând la 123.461 de persoane la 1 ianuarie 2020.

Programul de lucru al unui medic din Marsilia

Conform sursei menționate, acesta a fost programul de lucru dintr-o zi a doctorului Julien Carvelli de la secţia de terapie intensivă a spitalului La Timone din Marsilia

Toate cele 16 paturi de la terapie intensivă erau ocupate când acesta și-a început programul. Cinci dintre pacienți erau sedați. În cazul pacienților aflați în comă artificială indusă, este nevoie de o oră și cel puțin două cadre medicale pentru procesul de curățare.

După prânz, doctorul Julien Carvelli a sunat rudele pacienţilor. Aceasta este conversația dintre el și un părinte al cărui fiu era internat.

„Pentru moment rezistă. Însă adevărul este, nu ştiu ce vi s-a spus deja, că starea sa respiratorie este îngrijorătoare”, a spus Julien Carvelli în conversația respectivă, informând părintele că fiul lui ar putea fi plasat în comă artificială.

„Trebuie, în acelaşi timp, să încercăm să-i liniştim şi să le spunem adevărul. E un echilibru pe care uneori îl găseşti cu greu”, a adăugat medicul.

„Pare că boala e mai severă acum, însă probabil că fluxul de pacienţi e mult mai mare. Poate mai sunt şi alţi factori, poate că virusul a devenit mai puternic. E complicat”, a completat medicul de la secţia de terapie intensivă a spitalului La Timone din Marsilia.