Mai exact, directorul ANP cere Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate joi, după ce Liviu Dragnea, aflat în detenţie, a acordat un interviu amplu pentru fosta sa consilieră.

„În completarea informaţiilor privind rezoluţia de analizare a documentelor care au stat la baza acordării unei comunicări online la nivelul unei unităţi subordonate, precizăm faptul că directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară continuarea şi aprofundarea verificărilor iniţiate în data de 25.06.2020”, se arată în precizare.

Cu o zi în urmă, ANP anunțase că a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului unei comunicări online la nivelul unității penitenciare subordonate.

„În contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, menţiona ANP.

A încălcat regulile?

Totodată, joi ANP a făcut mai multe precizări cu privire la comunicările online din detenţie. Se pare că astfel de comunicări se fac doar cu programare, au caracter confidenţial, iar supravegherea este exclusiv vizuală.

Mai mult de atât, ANP comunica faptul că, de la declararea stării de urgenţă şi până în prezent, nu a fost aprobată nicio solictare de intervievare a unui deținut.