Liderii partidelor conservatoare din UE se întrunesc! Va avea loc o întâlnire de unificare la Varșovia

Formațiunea Adunarea Națională a informat că întâlnirea este realizată pentru a continua apropierea între partidele patriotice divizate în prezent în două grupuri distincte în cadrul Parlamentului European, conform afp.com

„Pentru a continua apropierea între partidele patriotice divizate în prezent în două grupuri distincte în cadrul Parlamentului European (Identitate şi Democraţie şi Conservatori şi Reformişti Europeni), o întâlnire între liderii acestor diferite formaţiuni la care va participa Marine Le Pen, va avea loc pe 3 şi 4 decembrie la Varşovia”, potrivit informaţiilor furnizate de Adunarea Naţională.

Marine Le Pen, candidată la alegerile prezidenţiale din Franţa din aprilie anul viitor, precizează că se va „întâlni cu cele 14 partide semnatare ale unei declaraţii comune în iulie 2021, care face apel la o mare alianţa în Parlamentul European”.

Liderul Ligii italiene, Matteo Salvini, nu va fi prezent la întâlnirea de la Varşovia, potrivit purtătorului său de cuvânt. Dar „Liga continuă să lucreze” la o „alternativă la stânga în Italia şi Europa”.

Cine s-a numărat printre semnatarii declarației din iulie?

Printre semnatarii declaraţiei din iulie s-au numărat Marine Le Pen, Matteo Salvini, premierul ungar şi liderul Fidesz Viktor Orban, liderul partidului polonez Dreptate şi Justiţie Jaroslaw Kaczynski, liderul Vox din Spania Santiago Abascal şi lidera Fratelli d’Italia Georgia Meloni, potrivit sursei menționate.

Aceste partide nu fac parte din aceleaşi grupuri în Parlamentul European. Adunarea Naţională şi Liga aparţin grupului Identitate şi Democraţie, în timp ce Dreptate şi Justiţie, Vox şi Fratelli d’Italia sunt în grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Fidesz, care a părăsit în martie grupul Partidului Popular European, este în căutare de parteneri.

Aceste partide au subliniat în declaraţia din iulie necesitatea unei reforme profunde a UE, exprimându-şi temerea în legătură cu „crearea unui superstat european”. După declaraţia respectivă, Marine Le Pen a fost primită pe 27 octombrie de Viktor Orban la Budapesta. Cei doi oficiali au denunţat cu această ocazie „înrobirea” UE şi pericolul valurilor migratorii.