Emisiunea privată de obligațiuni, deschisă de la data de 17 martie, s-a finalizat înainte de termen, prin colectarea sumei de 4,29 milioane euro de la investitori în mai puțin de o săptămână.

“Mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată. Depășirea pragului de succes și închiderea subscripției înainte de termen, mai ales în această perioadă dificilă la nivel global, întăresc spiritul ambițios al Libra”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

“Investitorii au apreciat strategia simplă și clară”

Plasamentul a fost intermediat cu succes de către Tradeville, fiind înregistrate 27 de subscrieri din partea investitorilor, majoritatea prin platforma online. Obligațiunile au o valoare nominală de 500 euro, o dobândă de 5% plătibilă semestrial și au scadența la 10 ani.

“Investitorii au apreciat strategia simplă și clară, faptul că suntem expuși pe industrii ferite, precum și pașii decisivi pe care i-am făcut în zona de tehnologie”, a adăugat Emil Bituleanu.

Libra Internet Bank a înregistrat una dintre cele mai mari rate de creștere organică din sistemul bancar românesc în ultimii ani, cu o medie anuală de +30% pe ultimii 5 ani. În prezent, banca are active de peste 6 miliarde lei, surse atrase de la clientelă de peste 5 miliarde lei, o rețea de 55 sucursale și peste 100.000 de clienți.