Protecția cetățenilor este cea mai importantă, în această perioadă dificilă în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus. Cum Bucureștiul are cele mai multe cazuri de persoane infectate cu COVID-19, considerăm că măsurile de igienizare ar trebui să fie prioritare pentru administrațiile locale. 

„În contextul în care am văzut doar măsuri de protecție a personalului din instituțiile subordonate primăriei, prin sistarea activității de lucru cu publicul, dar și diverse declarații bombastice prin care primarul PSD vrea doar să se cațere electoral pe subiect, îi propun primarului un set de măsuri rapide pe care să le implementeze la nivelul sectorului. De asemenea, îl asigurăm de toată disponibilitatea și deschiderea consilierilor noștri pentru ședințe urgente în care să se adopte aceste măsuri”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. 

Măsurile propuse sunt: 

  1. Igienizarea zilnică a locurilor de joacă pentru copii, cu nebulizatoare și substanțe dezinfectante eficiente
  2. Igienizarea zilnică a piețelor administrate de instituțiile subordonate
  3. Igienizarea zilnică a tuturor căminelor sau adăposturilor din sector.
  4. Igienizarea zilnică a tuturor spațiilor publice cu flux mare de oameni
  5. Instituirea obligației ca toate instituțiile publice și private să asigure materiale destinate igienei personale, precum și dezinfecția constantă a clanțelor, ușilor, spațiilor comune (mese de conferință, birouri etc)
  6. Igienizarea zilnică a tuturor centrele de zi din sector și igienizarea spațiilor. 
  7. Oferirea de servicii și materiale de igienizare tuturor bisericilor aflate pe raza sectorului 1. 
  8. Realizarea și distribuirea de materiale informative DIN SURSE OFICIALE pe raza sectorului – materiale care să nu inducă starea de panică, ci din contră. 
  9. Identificarea persoanelor vulnerabile, oameni fără locuință sau în situații dificile și oferirea de sprijin pentru igienă și protecție. 
  10. Introducerea unei linii telefonice dedicată persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor pentru aprovizionare sau consiliere (pentru e evita expunerea acestor oameni care au cel mai mare grad de risc).

„Îl somăm pe Tudorache să facă rapid toate demersurile pentru punerea în aplicare a acestor măsuri absolut necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. E timpul să lăsăm deoparte discuțiile politice și să ne preocupăm de lucrurile extrem de importante – siguranța cetățenilor. Echipa PNL Sector 1 este la dispoziția primăriei în fața acestei mari provocări cu tot ce va fi necesar”, a mai spus Sebastian Burduja.