Este vestea momentului și a finalului de an pentru mii de români. Visul american poate deveni, în sfârșit realitate. Totul a fost dezvăluit chiar de către ambasadorul SUA în România.

Plecăm în America fără viză?

Visul românilor de veacuri poate deveni în sfârșit realitate. Românii sunt puțin mai aproape de momentul în care vor putea călători fără viză în America. În acest moment, potrivit ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, România are o rată de refuz de 10%, iar când rata va scădea sub 3 procente țara noastră va intra în programul Visa Waiver, care permite călătorii de până la 90 de zile fără vize.

“Peste 90% de vize sunt aprobate. Dar sunt probleme cauzate în primul rând de lucruri care nu au fost reparate în ultimii 10-15 ani venind de la statul de drept.

Discuții ale ambasadorului la cel mai înalt nivel

Anul ăsta noi am lucrat cu ministrul de Justiţie Predoiu şi ministrul de Interne Vela ca să reparăm sistemul statului de drept, ca legea să fie aplicată într-un fel egal, crima organizată, corupţia să nu mai fie tolerată, traficul de persoane să nu mai fie tolerat.

Lucrurile astea nu au fost făcute la acelaşi nivel înainte şi o mulţime din lucrurile astea au cauzat ca rata de rejecţie pentru oameni care aplică pentru viză să fie prea mare.

Acum e în jur de 9-10%. Când ajunge să fie în jur de 3% sau sub 3%, România o să se califice pentru Visa Waiver”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România.