Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a intervenit joi în cazul tragic al incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț, soldat cu decesul a 10 pacienți aflați în secția de terapie intensivă și cu rănirea altora, dintre care cel puțin trei se pare că se află în stare gravă.

Vasilescu arată că tragedia de la Piatra Neamț scoate încă o dată în evidență importanța investițiilor pe care ar trebui să le facă autoritățile în spitale.

Necesitatea investițiilor în spitale

”Am solicitat deja conducerilor celor trei spitale aflate în subordinea Primăriei Craiova (Filantropia, Victor Babeș și Neuropsihiatrie) un control amănunțit, împreună cu ISU, al tuturor instalațiilor, dar și al aparaturii.

Spitalele noastre sunt puse la punct, investițiile s-au făcut doar pe bază de proiect și autorizare ISU, dar paza bună nu strică niciodată.

Din păcate, tragedia de la Piatra Neamț ne demonstrează încă o dată cât de necesare sunt investițiile în spitale, iar Primaria Craiova a excelat la acest capitol în ultimii opt ani. Condoleante familiilor indoliate!”, a scris duminică Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Trebuie precizat că primarul Craiovei a publicat pe Facebook în mai multe rânduri poze cu modul în care arată spitalele din oraș, calitatea serviciilor oferite de sistemul sanitar local fiind una din preocupările constante ale fostul și actualului edil.

Trei persoane aflate în stare foarte gravă

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat duminică dimineaţa că trei din cele şase persoane transferate de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Mobil de la Leţcani sunt în stare foarte gravă.

„Cei şase pacienţi aduşi în cursul nopţii la spitalul de la Leţcani sunt în terapie intensivă, sunt pacienţi gravi. Trei dintre ei, înţeleg din spusele medicului care acum este şi face vizita, sunt mai gravi.

Din fericire, aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura medical tratamentul infecţiei cu SARS-Cov-2. Vom căuta să găsim evoluţia cea mai bună”, a declarat jurnaliştilor Carmen Dorobăţ.