Lia Olguța Vasilescu, o voce importantă în PSD, a făcut declarații foarte importante despre cazul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Fostul primar al Craiovei acuză că DNA nu a intenționat decât să facă decât un circ mediatic, prin arestarea Sorinei Pintea.

”Pentru mine este foarte clar că este un circ mediatic, altfel nu ar fi primit presa știrea cu o zi înainte ca Sorina Pintea să primească procesul verbal”, a declarat Lia Olguța Vasilescu joi, într-o intervenție telefonică, în direct la Antena 3.

”Este foarte clar că ce s-a întîmplat acolo nu este în regulă”, a adăugat reprezentanta PSD.

”O propunere de bun-simț”

Vasilescu spune că ar fi de acord cu decizia PSD de a o suspenda pe Sorina Pintea, până la clarificarea situației sale juridice.

”Cred că propunerea de bun-simț este ca un membru de partid să fie suspendat, atunci când un are statutul de inculpat. Să știți că și mie mi s-a suspendat calitatea de membru de partid, când am fost reținută”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

În context, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că s-a propus suspendarea Sorinei Pintea din partid și s-a luat o hotărâre politică în acest sens, urmând să fie emisă și o decizie formală.

PSD are toleranță zero față de corupție, a precizat Ciolacu. Tutuși, până la emiterea decizie formale, în partid există o stare de confuzie în legătură cu statutul Sorinei Pintea.

Într-o intevenție la un alt post de televiziune, fostul ministru al Muncii din guvernarea PSD și-a exprimat consternarea cu privire la modul de acțiune al DNA în cazul Pintea.

”Și până la urma ne dăm seama că acolo nu au niciun fel de probe, absolut nimic. Și țin acolo o femeie, într-o stare de sănătate precară. Aici nu mai vorbim despre încalcarea drepturilor omului, vorbim despre tortură și condamnare la moarte”, a spus Lia Olguța Vasilescu.