După eșecul de la alegerile europarlamentare, mai mulți lideri ai partidului care deține guvernarea și a organizat, în consecință, alegerile, au acuzat faptul că scrutinul din 26 mai ar fi fost fraudat.

Prin urmare, la cererea PSD, a fost înființată miercuri Comisia parlamentară care ar urma să analizeze presupuse fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Comisia va fi condusă de deputatul Lia Olguța Vasilescu, una dintre cele mai vehemente voci, care a vorbit împotriva recunoașterii victoriei Opoziției la ultimele alegeri.

Premierul Viorica Dăncilă spunea luni, după şedinţa coaliţiei, că s-a discutat despre înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze ”fraudele de la votul pentru alegerile europarlamentare”, dar şi soluţiile propuse pentru votul din diaspora.

”Am văzut ca au apărut foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie la nivel de Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului”, a spus Dăncilă.