Olguța Vasilescu a declarat marți seară, la TVR că  „trebuie să fii dus rău cu capul să spui că a vorbit PSD-ul cu băncile ca să blocheze cardurile oamenilor”, după ultimele afirmații ale ministrul muncii, Violeta Alexandru, scrie dcnews.ro.

 

”Doamna ministru a schimbat șeful de la Casa de Pensii, după ce omul era în spital, bolnav de inimă, și i-a dat public numărul de telefon ca să-l sune toți haștagiștii. A schimbat și secretarul general al Ministerului. A dat afară și cel mai bun angajat din minister, pe salarizare, pe dl  Gibescu, nu există specialist în România de talia domnului Gibescu. Pe acești oameni, noi i-am găsit în minister. Doamna ministru, în luna decembrie, înainte să-și ia concediu, trebuia să facă o ședință, cu toți angajații din Minister, ca să se asigure că sunt bani de plătit pensiile, că au infrastructura. Am văzut-o aseară – n.r. pe Violeta Alexandru, într-un interviu, în care spunea că și băncile tot din cauza PSD. Afirmație halucinantă, trebuie să fii dus rău cu capul să spui că a vorbit PSD-ul cu băncile ca să blocheze cardurile oamenilor” a declarat social-democrata Lia Olguța Vasilescu.

Fostul ministrul al muncii nu s-a oprit aici și a atacat-o din nou pe Alexandru.

”Pentru cine are cea mai vagă idee despre sistemul de pensii știe că ce spune doamna Alexandru este o prostie” a mai susținut Lia Olguța Vasilescu

”Pentru asta este plătită, ca să se asigure că sistemul funcționează” a subliniat social-democrata.

 

Ce spunea Violeta Alexandru

 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat luni că unele bănci plătesc în mod intenţionat pensiile cu întârziere, pentru că aşa s-au obişnuit din timpul guvernării PSD, dar că va centyraliza datele, iar marţi va lua măsuri asupra celor care nu au făcut plăţile la timp.

”Având banii în cont, am cerut săptămâna trecută băncilor să dea drumul plăţilor. Ele plăteau la 2 zile după ce intrau banii. Acesta este sistemul moştenit de la PSD. Dacă această a doua zi cădea în week-end, plăteau după week-end. Am considerat important ca pensionarii să primească pensiile vineri, din moment ce băncilor le intraseră banii de joi”, spunea ministrul muncii.