Lia Olguța Vasilescu nu a mai rezistat și i-a atacat pe cei care susțin că pentru PSD a existat un interes major ca românii să se afle în sărăcie.

„Mă uit la emisiuni tv și văd câte unii „deștepți” ai nației care spun că a crescut numărul românilor aflați în stare de deprivare materială, adică sărăcie, fiindcă PSD ar avea interesul să fie cât mai mulți români dependenți de o guvernare de stânga. Mint cum respiră!

Pentru cei care nu știu, EUROSTAT e institutul european de statistică.

Comparativ cu 2016, averea românilor a crescut cu 25%. Peste 1,6 milioane de români au ieșit din starea de deprivare materială. Astfel, dacă în 2016 aproape 24% dintre români, mai exact 4,7 milioane, trăiau în stare de deprivare materială severă, astăzi procentul s-a redus la 15%.

Raportate la 2010, când țara era condusă de Guvernul Boc-PDL, devenit, astăzi, PNL, cifrele sunt și mai grăitoare: 6,1 milioane de români trăiau, în 2010, în stare de deprivare materială severă, față de 3 milioane astăzi.

Evident că mai sunt multe lucruri de făcut, în continuare sunt mulți români cu venituri mici. Evoluția din ultimii ani arată însă, fără dubiu, că în efortul de a combate sărăcia, PSD are soluțiile adecvate.

În niciun caz renunțarea la salariul minim, așa cum susține PNL și/sau USR, nu poate fi calea de urmat pentru reducerea sărăciei”, a comentat Lia Olguța Vasilescu pe contul de Facebook.