Începând cu data de 2 martie 2009, Banca Naţională a României va introduce în lista cursurilor pieţei valutare, cotaţiile indicative ale leului în raport cu următoarele monede: randul sud-african (ZAR), realul brazilian (BRL), won-ul sud-corean (KRW), renminbi-ul chinezesc (CNY), rupia indiană (INR), peso-ul mexican (MXN), dolarul neo-zeelandez (NZD), dirhamul Emiratelor Arabe Unite (AED), hryvna ucraineană (UAH) şi dinarul sârbesc (RSD).

In momentul de fata, lista cursurilor pietei valutare la care se raporteaza leul cuprinde 17 monede, la care se adauga Drepturile Speciale de Tragere – XDR.

Drepturile speciale de tragere (DST sau, international, XDR) sunt moneda virtuala a Fondului Monetar International, conceputa ca inlocuitor al standardului aurului. Tranzactiile in interiorul Fondului Monetar International sunt calculate in DST. O serie de valute nationale sunt fixate la un anumit raport in relatie cu DST.

Valoarea sa se calculeaza in functie de dolarul american (44%), euro (34%), yenul japonez (11%) si lira sterlina (11%), conform cotatiilor de la bursa londoneza.

Sursa: BNR