Scandal total între marii actori și cei din Guvern. Actorii s-au răsculat după ce li s-au tăiat banii din teatru. Șeful de la Teatrul Național București, Ion Caramitru atrage atenția că zeci de contracte de colaborare, majoritatea posturi de tehncicieni, vor înceta cu data de 1 iulie din cauza lipsei fondurilor.

Caramitru vrea o întâlnire urgentă cu Eugen Teodorovici şi cu premierul Viorica Dăncilă pe această temă. Nu este singurul actor care se revoltă. Și Oana Pellea I se alătură lui Caraitru și cere ajutorul tuturor actorilor și alăturarea în acest demers.

„SUSTIN DEMERSUL DOMNULUI ION CARAMITRU !
Mai sustine cineva? Un director de teatru… ceva… din Bucuresti, din tara? Actori, regizori, scenografi, angajati, colaboratori, independenti, neindependenti…corp tehnic? Forte politice din opozitie care sa impiedice aceasta crima, sa ia atitudine pentru aparrea Culturii…?
Ce LINISTE se facu…!
Nu este vorba doar de TNB! Este vorba despre toate teatrele…despre intreaga zona culturala ce este pusa pe butuci”, a scris Oana Pellea pe o rețea de socializare.

Şi fiul actorului Iona Caramitru, Andrei, a scris un mesaj de susţinere pentru demersul tatălui său. „Teatrele încep sa fiarbă. Cum ăștia din PSD nu prea au minte – le spun eu ceva. De fiecare data când actorii și oamenii de cultura s-au coalizat a fost prăpăd pentru cei de la putere. Pentru ca au o forța de convingere enorma. Nu uitați ce s-a întâmplat la #fărăpenali. Si la campania de ieșire la vot. Și au fost doar câțiva atunci. Dacă se pun toți împreuna devine fffff interesant”, a scris Andrei Caramitru.