Procurorul general susține că nu a avut nicio legătură cu această decizie și a încercat să nu influențeze în niciun fel.

„Este o decizie a instanţei şi vreau să vă mărturisesc că am încercat nu numai să îmi păstrez imparţialitatea, dar nici să nu creez impresia, pentru că există o seama de suspiciuni de jur imprejur şi nu aş fi vrut ca doamna Kovesi să fi avut consecinţe neplăcute din interdicţiile care i s-au pus şi cineva să spună că eu am încercat să influenţez. Eu sunt convins că adevărul va ieşi la lumină ca untdelemnul”, a declarat Lazăr la Realitatea TV.

Astăzi, Antena 3 a venit cu informații șocante din interiorul sălii de judecată.

„Procurorul de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu a fost lăsat să susţină măsura preventivă, ci a fost dat afară din sală. În locul acestuia, SIIJ a fost reprezentată de un procuror de la Secţia judiciară a Parchetului General. În loc să susţină măsurile dispune de Adina Florea, procurorul din subordinea lui Lazăr a fost de partea lui Kovesi şi a susţinut concluzii în sensul revocării controlului judiciar”, spune postul TV citat.

Mai mult, judecătoarea Francisca Vasile i-ar fi transmis procurorului de la SIIJ, înainte de a-l da afară din sală, că şi-ar fi dorit ca la ÎCCJ să fie prezentă Adina Florea, pentru a explica felul în care a făcut urmărirea penală.