ANPC a închis restaurantele „Taverna Racilor” din Herăstrău, Snagov și Timișoara

ANPC a închis restaurantele „Taverna Racilor” din Herăstrău, Snagov și Timișoara. ANPC a găsit mai multe nereguli, printre care:

materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate în spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate 136 kg, o parte din ele erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare;

pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate);

nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru);

tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă;

nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător;

au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut;

ANPC a pus în aplicare două sancţiuni contravenţionale, un avertisment şi o amendă contravenţională în cuantum de 15.000 de lei. Au fost impuse măsurile de oprire temporară a serviciilor până la remediere, oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

ANPC_Taverna Racilor 1
SURSA FOTO: ANPC
ANPC_Taverna Racilor 2
SURSA FOTO: ANPC
ANPC_Taverna Racilor 3
SURSA FOTO: ANPC
ANPC_Taverna Racilor 4
SURSA FOTO: ANPC
ANPC_Taverna Racilor 5
SURSA FOTO: ANPC

Protecţia Consumatorilor nu a închis cele trei restaurante din motive politice

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a spus că neregulile descoperite la cele trei restaurante nu au legătură cu vreo „culoare politică”.

Patronul restaurantelor, celebrul Paul Nicolau, zis Pescobar, spunea că nu poate fi șantajat ca să intre în vreun partid politic.

„Fără să îmi doresc să intru în polemică cu persoana la care faceți referire, am convingerea că nu culoarea politică a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită de consum în restaurantul de la Timișoara, cum nu culoarea politică este cea care alimentează dintr-un puț restaurantul de la Snagov, cum nu are niciun fel de culoare politică informația primită și de la care s-a declanșat această acțiune și anume că porțiile de pește sunt transportate în condiții necorespunzătoare de la locația din Giurgiu.

Inclusiv personajul respectiv își asumă în mediul online că da, trebuiau transportate la -18 (grade, n.red.), dar că nici -6 nu este foarte rău, la unul dintre cele mai perisabile și periculoase alimente în condițiile depozitării și procesării neconforme.

Nu suntem aici într-un bâlci”, a declarat, joi, Horia Constantinescu pentru Antena 3 CNN.