Liderul Partidului Național Liberal a spus că, momentan, se așteaptă o nouă variantă pentru certificatul verde, variantă ce urmează să fie emisă de Executiv spre actuala coaliție de guvernare. Florin Cîțu a explicat că există un proiect de lege pe tema respectivă în legislația noastră, iar certificatul verde deja funcţionează deoarece a fost implementat de Guvernul anterior.

„Dacă se doreşte modificarea, foarte bine”

Luni la Parlament, Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști despre dialogul cu Alexandru Rafila privind accesul angajaților la muncă pe baza certificatului verde. Acesta a spus că momentan nu s-a discutat nimic și că propuneri noi vin constant din diferite direcții.

„Nu, am discutat la coaliţie. Toate aceste lucruri se fac instituţional. O să aştept la coaliţie o variantă care să fie propusă de Guvern, să fie acceptată. Aici, până la urmă, propuneri vin de peste tot. Şi la mine veneau cei de la INSP cu tot felul de propuneri, luăm o decizie, mergeam cu ea înainte şi apoi o explicam. Noi, toţi, putem să avem opinii dar, până la urmă, trebuie să îşi asume cineva ceva şi să meargă mai departe. Ceea ce vă spun, astăzi, în Parlamentul României avem un proiect de lege, care este deja acolo. Certificatul verde, deja, funcţionează, este introdus de Guvernul anterior, deci avem o astfel de măsură. Dacă se doreşte modificarea, foarte bine, dar să vină cu această propunere.”, a explicat Florin Cîțu.

Alexandru Rafila, despre certificatul verde în România

Recent, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit şi el despre modificările ce vor fi aduse în România certificatului verde.

„Dacă se va ajunge în situația ca certificatul verde să fie necesar pentru o perioadă de timp, până se definitivează vaccinarea, tot trebuie să îi dai o alternativă omului pentru intervalul de timp de la decizia de a se vaccina și până când obține certificatul. Mi se pare de bun simţ această posibilitate”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, pentru realitatea.net.