O nouă cercetare sugerează că o cunoscută metodă de slăbire, susținută de știință, permite oamenilor să se bucure de alimentele pe care le consumă. Această abordare s-a dovedit că are efecte benefice asupra sănătății inimii, prin scăderea tensiunii arteriale, potrivit The Healthy.

Mâncatul la o anumită oră a dus la „reduceri semnificativ mai mari ale greutății corporale”

Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat în revista Nutrients. Cercetătorii au analizat datele existente din mai multe studii anterioare care au implicat persoane supraponderale pentru a explora potențialele beneficii ale postului intermitent, în comparație cu dieta tradițională.

Cercetătorii au descoperit că mâncatul la o anumită oră a dus la „reduceri semnificativ mai mari ale greutății corporale” în comparație cu restricția calorică. Intermittent Fasting, care poate implica mâncatul la anumite ore sau chiar abținerea de la alimente câteva zile pe săptămână, a fost studiat în mod special în contextul alimentației zilnice, într-o anumită fereastră.

Cercetătorii au analizat efectele unei pauze de mâncare, care durează în medie de șase până la 10 ore, combinată cu reducerea caloriilor, asupra greutății corporale și a altor factori metabolici. În plus, au examinat trei ferestre diferite de mâncare în funcție de momentul în care a început – devreme, târziu sau nespecificat – pentru a evalua impactul calendarului.

Persoanele care au mîncat înainte de ora 11 au experimentat o pierdere în greutate mai mare

Descoperirile au arătat că persoanele care au început să mănânce mai devreme, înainte de ora 11 a.m. – și, în consecință, și-au încheiat fereastra de mâncare mai devreme – au experimentat o pierdere în greutate puțin mai mare, deși orice formă de alimentație programată a fost mai eficientă decât simpla reducere a caloriilor.

Mâncatul înainte de ora 11 a.m. a afectat pozitiv și tensiunea arterială, ceea ce a fost un beneficiu ulterior.

Reducerea caloriilor ajută la reducerea tensiunii arteriale

Studiul sugerează că un mic dejun luat înainte de ora 11.00 ar putea avea un ușor avantaj deoarece, după cum explică cercetătorii, „hormonii necesari pentru reglarea metabolismului ating nivelul maxim de secreție dimineața”.

S-a demonstrat că reducerea caloriilor ajută la reducerea tensiunii arteriale, la reglarea glucozei și la îmbunătățirea profilului de colesterol la persoanele supraponderale, indiferent de ora la care au mâncat.

Micul dejun trebuie să fie bogat în proteine

De aceea, spun autorii studiului, este foarte important să vă asigurați că micul dejun este bogat în proteine. Aproximativ 20 g de proteine ajută la menținerea nivelurilor de insulină și glucoză.

Iată care sunt cele mai proaste alimente la micul dejun în ceea ce privește valoarea lor proteică.

1. Cafea cu lapte de migdale

Unii oameni sar peste micul dejun, optând pentru cafea. Dar, având în vedere că o cafea cu lapte de migdale oferă doar 1,6 g de proteine, în scurt timp vom începe să simțim că ne e foame.

2. Brioșele

Brioșele și micul dejun par să meargă mână în mână. La urma urmei, se află pe masă la orice mic dejun de tip bufet continental când plecați în vacanță. Dar nu sunt cea mai bună opțiune în ceea ce privește proteinele, cu doar 4,5 g în medie.

3. Pâinea prăjită

Nimic nu se compară cu o felie de pâine prăjită cu unt la prima oră. Dar cu doar 6 g de proteine, nu ne va asigura necesarul de proteine. Puteți oricând să adăugați la felia de pâine cu unt și două ouă pentru un plus de proteine.

4. Pâinea cu banane

Pâinea cu banane este o variantă bună pentru micul dejun, dar vine cu doar 2,6 g de proteine pe porție.