Cercetarea, publicată în British Medical Journal (BMJ), la care au participat 116.911 de femei, sugerează că cei născuţi în perioada martie-iulie prezintă o probabilitate cu circa 9% mai mare de a deceda în urma unor afecţiuni cardiovasculare în comparaţie cu cei născuţi în noiembrie. Femeile, cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani la debutul studiului, au fost monitorizate în medie timp de 38 de ani. În acest interval, s-au produs 8.360 de decese cauzate de boli cardiovasculare, printre care tulburări cardiace şi la nivelul vaselor de sânge.

Un alt studiu realizat la Universitatea Oxford, la care au participat cercetători şi statisticieni conduşi de profesorul Russell Foster, a scos la iveală şi bolile pe care le poţi dezvolta pe parcursul vieţii, în funcţie de luna naşterii.

Cine e născut în ianuarie riscă să facă Alzheimer, Boala Crohn şi epilepsie

Explicaţia ar fi că persoanele născute în prima lună a anului au parte de prea puţină lumină solară în perioada intrauterină şi după naştere, potrivit sfatulparintilor.ro. Iar statisticile prezentate de Oficiul britanic de statistică întăresc această supoziţie.

Cine e născut în februarie va avea tulburări de somn

Tot din cauza lipsei de lumina solară, persoanele născute în februarie prezintă tulburări de somn, precum narcolepsia. Mai mult, nativii acestei luni sunt mai “activi” după lăsarea întunericului.

Cine e născut în martie se poate confrunta cu autism
Cercetătorii spun că de vină ar fi lipsa vitaminei D din organismul mamelor, vitamina activată de lumina soarelui. Vitamina D influenţează şi dezvoltarea creierului, tocmai de aceea copiii născuţi în luna martie pot fi mai slabi la învăţătură faţă de copiii născuţi în alte luni.

Cine e născut în aprilie ar putea suferi de depresie sezonieră sau alcoolism

Tot lipsa vitaminei D pare a fi de vină şi în cazul copiilor născuţi în aprilie. Pe lângă potenţialul de autism şi depresii sezoniere, nativii pot avea, la maturitate, probleme cu alcoolul.

Cine e născut în mai riscă să facă diabet 

Pe lângă problemele legate de diabet sau glaucom, astrologii spun că la persoanele născute în această lună se înregistrează un IQ mai mic faţă de persoane născute în altă lună.

Cine e născut în iunie ar putea avea probleme cu vederea

Copiii născuţi în iunie au parte de soare, atât în perioada intrauterină, cât şi după naştere. Însă, pentru că nu sunt expuşi la soare în primul trimestru de sarcină, pe parcurs pot apărea tulburări de vedere. Cu toate acestea, este şi o veste buna: cei mai mulţi CEO şi câştigători de premii Nobel sunt născuţi în luna iunie.

Cine e născut în iulie vede viaţa în roz

Ca şi copiii născuţi în iunie, cei din luna iulie pot avea probleme cu vederea încă din primii ani de viaţă. Sunt însă mult mai optimişti şi mai fericiţi decât alţi nativi, ceea ce le scade riscul de a se confrunta cu depresii sau alte tulburări emoţionale.

Cine e născut în august se confruntă cu probleme de comportament
Copiii născuţi în august prezintă un risc cu 30% mai mare să fie copii-problemă la şcoală. Problema pare a veni din faptul că ei sunt cei mai mici copii înscrişi la cursuri şi nu pot ţine pasul cu ceilalţi colegi, iar de aici pot apărea tot felul de probleme la nivel emoţional, inclusiv accese de furie şi agresivitate.

Cine e născut în septembrie riscă sa fie facă astm

Astmul este pus tot pe seama lipsei de vitamina D din organismul mamelor. La nivel şcolar însă, pentru că sunt cei mai mari din ciclul lor, copiii născuţi în septembrie sunt inclinaţi spre învăţătură şi concentrare spre a face carieră.

Cine e născut în octombrie are potenţial maxim de longevitate

Au şanse crescute de a trăi mai mult decât nativii din alte luni. Statisticienii susţin că persoanele născute în octombrie trăiesc în medie cu 160 de zile mai mult decât cei veniţi pe lume în lunile de primavară, de exemplu.

Cine e născut în noiembrie este ceva mai pesimist din fire

Pesimiştii calendarului sunt cei născuţi în noiembrie. Cel puţin aşa concluzionează cercetătorii care au analizat răspunsurile celor peste 30.000 de participanţi la un studiu. La întrebarea “Cât de norocos eşti?”, persoanele născute în această lună s-au declarat cel mai puţin norocoase. Şi tot statisticienii spun că cei mai mulţi criminali în serie s-au născut în noiembrie.

Cine e născut în decembrie are risc mai mare să facă alergii

Născuţi în anotimpul rece, aceşti nativi sunt predispuşi la infecţii încă din prima lună de viaţă. Cum anticorpii nu sunt suficient de bine formaţi, bolile infecţioase pot lăsa sechele serioase. La acestea se adaugă şi lipsa luminii solare, care ar putea genera boli precum tulburarea bipolară.