Deputatul Ciprian Titi Stoica, exclus din AUR

George Simion, liderul partidului AUR, a anunțat miercuri, 7 iunie 2023, că deputatul Ciprian Titi Stoica va fi exclus din AUR pentru că problemele sale cu alcoolul l-au determinat să sune în timpul nopţii mai mulţi parlamentari români, pe care i-a jignit și i-a amenințat.

„Omul ăsta are o problemă cu alcoolul, e un păcat. Ştiam de problema lui, a recidivat. Mulţi români suferă de această patimă. Nu face cinste nici partidului nostru, nici Parlamentului României, cum nici cei de la PSD şi PNL nu fac cinste Parlamentului României.

Da, o să-l excludem din rândurile noastre pe domnul deputat Ciprian Titi Stoica. Trebuie să fim intransigenţi, dacă vrem să curăţăm Parlamentul acela şi noi alegem de fiecare dată să dăm un exemplu.

Dacă tolerăm astfel de incidente şi băgăm gunoiul sub preş, înseamnă că nu suntem mai buni cu nimic faţă de ceilalţi. E dureros să-ţi împuţinezi rândurile, dar nu poate fi tolerată o astfel de atitudine. Omul are probleme personale, a căzut în patima alcoolului, dar nu înseamnă că trebuie să fie reprezentativ pentru mişcarea noastră”, a declarat, miercuri seară, George Simion în cadrul unei emisiuni TV de pe România TV.

Ce a spus deputatul Ciprian Titi Stoica în apărarea sa?

La polul opus, Ciprian Titi Stoica a spus că afirmațiile respective sunt false și că el nu putea să își sune colegii în timpul nopții pentru că nici măcar nu are numerele lor de telefon, însă a recunoscut că, marți, a avut un schimb „mai aprins de replici” în plenul Parlamentului României.

„Nu există. Sunt sigur că nu există pentru că eu nici nu am numărul respectivului în telefon. Este colegul de la Suceava, dar eu nu ştiu, nu am numărul lui de telefon. Dacă l-am deranjat cu ceva, îmi cer scuze. Am avut un schimb mai aprins de replici ieri în plenul Parlamentului.

Eu nu îmi amintesc să îl fi sunat. Ce ştiu este că ieri am avut un schimb mai aprigi de replici cu el şi mi-am cerut scuze că aşa e normal. Eu nu am numărul nici al lui Ciolacu, nici al colegului de la Suceava. Până astăzi nu am avut numărul lui”, a declarat, miercuri, Ciprian Titi Stoica în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3.

Ciprian Titi Stoica și-ar fi amenințat și jignit colegii din Parlament

Potrivit unor surse politice, citate de Digi24, Ciprian Titi Stoica s-ar fi aflat în stare de ebrietate în momentul în care și-a sunat colegii din Comisia Juridică, pe liderii de grup și pe președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, între orele 00:00 – 03:00, și i-a jignit și amenințat.

Conform sursei citate anterior, Ciprian Titi Stoica a recunoscut, miercuri seară, că și-a cerut scuze față de un deputat, dar a negat că i-ar fi sunat pe restul colegilor săi.

„Aseară, un coleg al nostru din Parlament, domnul Ciprian Titi Stoica, un coleg de la AUR a sunat mai mulţi colegi din grupul PSD, foarte târziu, după ora unu noaptea şi a început să ne înjure, să ne ameninţe, să ne adreseze tot felul de injurii.

La primul apel l-am atenţionat pe domnul Ciprian Titi Stoica că urmează să îl înregistrez, dar domnul Titi Stoica a continuat şi pentru asta aş vrea să îl somez public, fiindcă un asemenea limbaj şi comportament nu este demn de un parlamentar al României şi îl somez public pe domnul Ciprian Titi Stoica să vină la tribuna Parlamentului şi să îşi ceară scuze”, a spus deputatul social-democrat Gheorghe Şoldan în plenul Camerei Deputaţilor.