Așadar, preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat că grupurile parlamentare ale AUR au depus la Birourile permanente ale celor două Camere o declaraţie „spre a fi adoptată” cu privire la familiile tradiţionale, precizând că partidul său vrea o confirmare „din partea tuturor grupurilor parlamentare că susţin familia naturală”.

George Simion spune că vrea să apere familia tradițională

„Grupurile de la Camera Deputaţilor şi Senat ale AUR au depus, în Birourile permanente de la Cameră şi de la Senat, o declaraţie spre a fi adoptată cu privire la susţinerea familiei naturale. Sperăm, la Senat şi acum în Biroul permanent de la Camera Deputaţilor, ca această declaraţie să fie adoptată.

Este foarte important ca România, care nu s-a apărat cu privire la acel caz – căsătoriile ipotetice dintre persoanele de acelaşi sex, să o facă. Guvernul României are trei luni la dispoziţie să conteste această dispoziţie. AUR vrea o confirmare din partea tuturor grupurilor parlamentare că susţin familia naturală”, a declarat George Simion într-o conferinţă de pres.

George Simion pregătește viitorul Guvern

Liderul AUR a declarat anterior că, în cazul unei victorii a partidului său la alegerile parlamentare din 2024, avocatul Gheorghe Piperea va fi numit ministru al Justiției, iar economistul Octavian Bădescu va prelua funcția de ministru al Finanțelor.

„Îl anunț pe domnul Ponta că avem propunere de ministru de Finanțe. Domnul Ponta spunea că facem opozitie, dar ce facem cu guvernarea. La Finanțe îl avem pe domnul Octavian Bădescu, la Justiție pe Gheorghe Piperea, nu o să dau toate numele”, a declarat George Simion.

George Simion a subliniat că, în cazul în care candidatul AUR va ieși victorios, partidul său se angajează să formeze un guvern cu persoana aleasă de președintele țării.

„Vor apărea și forțe politice noi, putem colabora și cu câțiva din PSD sau PNL. Vedem după europarlamentare care este scorul de atunci”, a mai spus George Simion.

Gheorghe Piperea, un avocat proeminent și un apreciat profesor universitar, a câștigat o recunoaștere semnificativă în România în timpul crizei economice din 2008. El a atras atenția pe scară largă pentru că a inițiat o serie de procese colective împotriva băncilor în calitate de fondator al „Piperea&Asociații”.