Laura Codruța Kovesi ar trebui să dea cu subsemnatul luni dimineaţă la poliţie. Ea are şapte interdicţii, printre care obligaţia de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, să nu vorbească cu presa despre dosarul său şi să mai lucreze ca procuror la Parchetul General. Măsura de plasare sub control judiciar a fostei șefe DNA a fost luată de Secția de cercetare a Magistraților. Aceștia o acuză pe Kovesi de luare de mită, abuz și mărturie mincinoasă.
În acest moment, fosta șefă DNA este procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vezi și Răsturnare de situaţie în cazul Kovesi! Semnale puternice din afara ţării. Ce se va întâmpla cu funcţia de procuror european

Trebuie amintit că un prim dosar i-a fost deschis lui Kovesi de Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție la sfârșitul anului trecut, după ce Sebastian Ghiță a lansat o serie de acuzații care vizează inclusiv aducerea în țară a lui Nicolae Vlad Popa.
Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Anticorupție, a fost pusă oficial, săptămâna trecut, sub acuzare de Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție. Ea a contestat în instanță decizia procurorilor prin care i s-a instituit controlul judiciar.
CSM ar mai putea lua astăzi o decizie în ceea ce o privește pe Kovesi. Astfel, ea va afla care va fi noul loc de muncă în condiţiile în care procurorii i-au interzis să mai lucreze la Parchetul General.