Laura Codruța Kovesi ar fi încălcat grav măsura controlului judiciar, potrivit surselor Antena 3. Cu toate acestea, informația nu a fost confirmată oficial, însă ultimele detalii par să lege controversele din jurul ridicării controlului judiciar din cursul zilei de joi.

Astfel, Berta Popescu a povestit, joi, la Antena 3, în cadrul emisiunii Oanei Zamfir, că există mai multe surse care spun că Laura Codruța Kovesi ar fi încălcat măsura controlului judiciar. Conform acestora, fostul procuror-șef al DNA ar fi mers la Parchetul General pe 1 aprilie,chiar înainte de decizia ÎCCJ de a înlocui procurorul SIIJ, cu unul de la PÎCCJ, o decizie surprinzătoare, anunțat miercuri și de Capital.

”Înțelegem că Laura Codruța Kovesi ar fi mers chiar la Secția de Judiciar în acea zi în care a fost la Parchetul General, tocmai pentru a vorbi cu procurorii”, a spus Berta Popescu.

Uimitor este faptul că de la Secția de judiciar din PÎCCJ a venit procurorul care a apărat-o pe Laura Codruța Kovesi la ÎCCJ, după ce procurorul care dorea menținerea controlului judiciar a fost dat afară.

„Informația este de o gravitate maximă. Noi în momentul acesta suntem în faza în care există, din mai multe surse, informația că doamna Laura Codruța Kovesi a încălcat controlul judiciar. (…) La o informație atât de gravă nu trebuia să vină un răspuns rapid? (…) Dacă doamna Kovesi a călcat în Parchetul General în perioada în care a fost sub control judiciar, dânsa riscă arestul prevenitv”,  a completat Oana Zamfir la emisiunea Obiectiv.

Ce se întâmplă acum cu Kovesi

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, ulterior, la România TV, ce riscă acum fosta șefă DNA, dacă încălcarea controlului judiciar de către Laura Codruța Kovesi se adeverește oficial.

”Dacă se dovedește o încălcare a obligațiilor avute în perioada controlului judiciar, se pune în discuție dacă revocarea aceasta a controlului judiciar la care ne-am așteptat cu toții mai are sau nu o relevanță față de o dispoziție care a fost anulată. Adăugăm la aceste gesturi de sfidare reprezentarea doamnei Kovesi în fața Parlamentului, când a fost citată”, a spus avocatul Lucian Bolcaș, în direct la România TV.