Fostul premier Victor Ponta a ieșit vineri de la audieri după aproximativ două ore și jumătate. Ponta a fost audiat ca martor în dosarul lui Kovesi, deschis de Secția pentru investigarea magistraților. El a afirmat la ieșire că a răspuns tuturor întrebărilor în fața procurorilor.

„Am fost chemat ca martor, am fost audiat. Am fost audiat, am spus adevărul. Mai departe, ce este în dosar vă poate spune doamna procuror! Nu mi-a arătat mie procurorul ce are în dosar. Tot ce m-a întrebat dna procuror s-a consemnat. Nu am legătură cu asta (c.n. aducerea în ţară a lui Nicolae Popa). Nu am voie să vă spun ce am declarat. Veți avea acces la dosar”, a spus Victor Ponta.

Întrebat de ce era importantă declarația lui în acest dosar, Victor Ponta a afirmat că „așa a considerat procurorul”.

Victor Ponta a fost intampinat de protestatari la iesirea din sediul Parchetului General, unde fostul premier a fost audiat ca martor in dosarul in care Laura Codruta Kovesi va fi pusa sub invinuire.

„Va mai gânditi la cazul Panait, domnule Ponta?”, i-au strigat protestatarii.

Victor Ponta este audiat în dosarul în care este anchetată Laura Codruța Kovesi este acuzată de abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Fosta șefă DNA este acuzată de Sebastian Ghiță că i-ar fi cerut să plătească o parte din costurile pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, acuzație formulată în 2008.

„1. In 2015 eram inculpat – acum sunt martor ( si achitat de judecatori)

2. In 2015 eram in carje – acum sunt sanatos

3. In 2015 imi vedeam familia noaptea si duminica/ acum imi petrec cele mai multe zile alaturi de ei si sunt fericit

4. In 2015 eram Prim Ministru si raspundeam ( vinovat sau nu) pentru tot ce se intampla in tara / acum sunt deputat si raspund doar de colegii mei din PRO Romania

Concluzia : pentru mine personal azi este mai bine decat in 2015 / sunt doar suparat si indignat vazand cum se strica tot ce am construit!

 

Intrebare: pentru toti ceilalti care traiesc in Romania, pentru cei care sunt afectati de deciziile Guvernului actual, pentru membrii si votantii PSD dar si pentru cei care imi cereau atunci demisia : este mai bine acum ? Dvs puteti raspunde la aceasta intrebare!”, a scris Ponta într-o postare pe Facebook.

Ponta a sosit la la puţin timp după ora 9:00, la Parchetul General, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, unde câteva ore mai târziu este aşteptată şi Kovesi.

„Am fost citat ca martor, din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje și eram inculpat, acum sunt pe picioarele mele și martor. Nu știu de ce am fost chemat. Ieri (m-au citat procurorii). (…) Nu o să mint pentru nimeni niciodată. Nu sunt deloc o victimă (c.n. a Laurei Codruța Kovesi). (…) Aveți impresia că am rămas în relația, ca s-o întreb, o întrebați dvs. Coincidența este, știți, voia lui Dumnezeu”, a spus Victor Ponta la sosire.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a confirmat joi seară, la România TV, că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. 

Tot joi seară, a făcut declaraţii cu privire la Kovesi şi fostul ministru al Turismului. Elena Udrea a declarat joi, la Antena 3, referindu-se la citarea Laurei Codruţa Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, că „începe să vină vremea normalităţii”, urându-i acesteia „Bun venit în „clubul penalilor”. Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că ar fi fost obligată să le declare.

Laura Codruţa Kovesi a remarcat faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european, conform Digi24.