Luni, 5 iulie, preşedintele Klaus Iohannis are programată, începând cu ora 17:00, o întrevedere cu liderii coaliţiei de guvernare, la Palatul Cotroceni.

Cine vine, luni, la întâlnirea cu preşedintele Iohannis?

Tema discuţiilor este Proiectul “România Educată”, se arată în agenda preşedintelui, făcută publică de Administraţia Prezidenţială.

La întrevedere vor participa:

  • Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților, președinte PNL;
  • Dan Barna, Viceprim-ministru, co-președinte Alianța USR-PLUS;
  • Dacian Cioloș, europarlamentar, co-președinte Alianța USR-PLUS;
  • Hunor Kelemen, viceprim-ministru, președinte UDMR;
  • Varujan Pambuccian, deputat, liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale;
  • Florin Cîțu, Prim-ministrul României;
  • Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Întâlnirile pe tema Proiectului “România Educată” vor continua şi în zilele următoare

În cadrul discuțiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă și linii de acțiune ale Proiectului “România Educată”, în vederea realizării unui consens social și politic, care să garanteze implementarea sa și asumarea transpartinică.

Întrevederea de luni, de la Palatul Cotroceni, este prima dintr-o serie de consultări publice pe tema acestui proiect foarte important pentru şeful statului, în contextul finalizării dezbaterii publice, potrivit anunţului făcut săptămâna trecută de Administraţia Prezidenţială.

Vor urma alte două întâlniri, marţi şi miercuri. Astfel, pe 6 iulie, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, preşedintele Iohannis se va întâlni cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din Camera Deputaţilor şi Senat. Apoi, pe 7 iulie, începând cu ora 16:00, tot la Cotroceni, şeful statului va avea o întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul “România Educată”.

Decrete privind promulgarea unor legi în domeniul economic

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat două decrete importante pentru domeniul economic.

Este vorba despre decretul privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 227/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori și pentru modificarea alin. (1) al art. 79 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori (PL-x 116/08.03.2021).

Totodată, șeful statului a semnat și decretul pentru promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2020 privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene (PL-x 439/27.07.2020).

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin