Într-un mesaj video postat pe pagina Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis le-a transmis românilor că 2019 a fost un an „victoriei democrației și al implicării civice, când am arătat tuturor că suntem o națiune unită în jurul unor valori și idealuri comune”. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că România va deveni „cu adevărat acasă pentru toți românii, oriunde s-ar afla”.

Mesajul integral al preşedintelui Iohannis

„Dragi români,

2019 a fost anul victoriei democrației și al implicării civice, când am arătat tuturor că suntem o națiune unită în jurul unor valori și idealuri comune.

Am deplină încredere că, și în acest nou an care stă să înceapă, vom rămâne însuflețiți de visul nostru pentru o Românie mai bună.

Să construim împreună așadar, cu solidaritate și speranță, România normală, țara care devine cu adevărat acasă pentru toți românii, oriunde s-ar afla.

Un An Nou fericit, tuturor! La mulți ani!”

Mesajul de Anul Nou al premierului Orban

Şi premierul Ludovic Orban a dorit să le transmită un mesaj tuturor românilor. „Să privim ceea ce lăsăm în urmă ca pe o pildă despre ce avem de făcut pentru a împlini cu adevărat visul de libertate, democraţie şi prosperitate”, spune prim-ministrul liberal. Orban spune că românii trebuie să întâmpine „noul an cu speranţă şi încredere în drumul pe care ni l-am ales”.

„Intrăm într-un an nou şi un nou deceniu, care îmi doresc să însemne şi începutul unei perioade de normalitate şi de reală democraţie pentru România. Să privim ceea ce lăsăm în urmă ca pe o pildă despre ce avem de făcut pentru a împlini cu adevărat visul de libertate, democraţie şi prosperitate, care i-a mobilizat pe români cu 30 de ani în urmă împotriva totalitarismului.

Întâmpinăm noul an cu speranţă şi încredere în drumul pe care ni l-am ales, din nou în marea familie europeană şi parteneri apreciaţi ai Alianţei Nord-Atlantice. Să ne bucurăm de tot ceea ce am reuşit împreună! Anul 2020 să vină cu sănătate, vise împlinite, viaţă frumoasă, belşug în casă şi mai bine pentru toţi. Un an nou fericit! La mulţi ani, tuturor românilor!”