Klaus Iohannis nu va sta departe de scena politică după terminarea mandatului său de președinte în 2024. Analistul politic Ion Cristoiu a prezentat mai multe informații despre ce și-ar dori șeful statului să se întâmple în perioada următoare. Invitat special în arena EVZ Play, jurnalistul a lansat o ipoteză bombă legată de viitorul proiectului lui Iohannis.

Cristoiu a susținut că Iohannis visează un scenariu cu Cîțu președinte, iar el premier.

„Sindromul Iohannis e pierderea puterii, e coșmar. Nu ar vrea să repete soarta nenorocită a celor 3 președinți. El visează un scenariu în care Cîțu ajunge președintele PNL, e un președinte slab. O să râdeți: un scenariu în care Cîțu candidează la președinție, iar el la funcția de premier. Știe că în România nu există nicio garanție. El are nevoie să arate că e puternic, de aici zvonurile că se duce la NATO, la Uniunea Europeană. Istoria e de genul feminin”, a susținut jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu despre ținta Iohannis

În opinia sa, premierul Florin Cîțu e mult mai dur decât lasă să se vadă la prima vedere.

„Cîțu nu e chiar atât de ușor de călărit, e mult mai primejdios decât credeți. Ținta lui va fi Iohannis. Între 4 ochi cred că i-a intrat mult mai mult pe sub piele. Tot ce vedem acum vine din faptul că pe plan extern nu s-a decis. Singurul lucru decis tacit e ca nimeni să nu-și anunțe candidatura fără aprobare. România nu va deveni progresistă, românii vor aștepta momentul să se răscoale”, a susținut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a susținut că tot ce face Iohannis și va face până la finalul mandatului va fi marcat de sindromul golului din jurul tău.

„Uitați-vă câți candidați se anunță la președinție. Există undeva o pregătire a unui guvern fără USR PLUS. Ca să poți să zvârli USR PLUS de la guvernare, dacă îl ai pe Orban îți ies băieții în stradă. Se încearcă o deplasare către progresism a României. E un interes ca o țară ortodoxă să fie bastion progresist”, a conchis jurnalistul.