"Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv pentru o suspendare. Încet, dar sigur trebuie eliminat acest factor din discuţia publică. Este o discuţie care se poartă fiindcă au mai fost încercări de suspendare la noi, nereuşite şi nu cred că trebuie această posibilitate de suspendare să fie un argument în dezbaterea publică, în dezbaterea politică. Pentru mine, cu certitudine, acesta nu este un factor de decizie", a explicat şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat care au fost argumentele pentru care a acceptat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier, el a precizat că majoritatea parlamentară a recomandat-o.

"Despre aceste chestiuni am vorbit chiar la desemnare şi am spus atunci, poate unii au crezut că o spun de complezenţă, am cântărit toate argumentele şi am ajuns la concluzia că asta este varianta pe care trebuie să o accept", a spus Iohannis, care a arătat că la momentul acceptării Vioricăi Dăncilă a avut o întâlnire cu aceasta, deoarece ar fi fost ciudat că facă o desemnare fără să cunoască persoana.

El a afirmat că aşteaptă ca Dăncilă să fie un garant al independenţei Justiţiei şi al consolidării statului de drept.

"Cu siguranţă asta este de aşteptat de la un prim-ministru şi eu sper că aşa se va întâmpla, vom vedea", a arătat Iohannis.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat în urmă cu o saptămână că în cazul în care preşedintele României, Klaus Iohannis, nu va nominaliza ca viitor premier persoana desemnată de majoritatea PSD-ALDE, cele două partide vor lua toate măsurile pentru a-l suspenda.