Criza politică nu mai ia sfârşit în România! Guvernul Nicolae Ciucă pare să aibă şanse tot mai mici să fie învestit după votul din Parlament.

Dezastru total pentru Klaus Iohannis şi liberali! Anunţul făcut duminică dimineaţă

Duminică, pe pagina sa de socializare, Marcel Ciolacu a anunţat că Partidul Social Democrat nu are de gând să voteze Guvernul minoritar PNL –  UDMR.

Preşedintele PSD a explicat faptul că programul de guvernare prezentat de premierul desemnat “taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor”. Ciolacu spune că programul de guvernare ar demonstra că Guvernul PNL – UDMR nu mai doreşte să crească salariul minim, alocaţiile sau pensiile, toate măsuri promise deja de premierul demis Florin Cîţu sau de miniştrii săi, în schimb se introduc taxe noi, eliminate de PSD cât a fost la guvernare.

“Viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Mesajul integral postat de preşedintele PSD

„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!

❗️Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.

❗️Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.

❗️Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.

❗️Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.

❗️ În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!

Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”