La finalul negocierilor care au avut loc luni la Palatul Cotroceni, copreședintele AUR, George Simion, a susținut o declarație de presă în care spune ce ”cadou” i-a oferit președintelui Klaus Iohnnis.

Acesta a precizat că i-a dat șefului statului „o hartă a României mari, de la Nistru până la Tisa, cum ne-a lăsat-o Eminescu”, dar și „o hartă a vegetației cu foarte multe păduri”.

Motivul pentru care AUR a întârziat la negocieri

Avocata Diana Șoșoacă a spus motivul pentru care AUR a întârziat la negocierile de la Palatul Cotroceni. Aceasta a spus că delegația a întârziat pentru că s-a plimbat, cu scopul de a se relaxa înainte de consultări.

„Ne-am plimbat. A fost o plimbare de relaxare înainte de a intra la niște consultări care sunt mai mult protocolare. Nimeni nu cred că ia în considerare ce se spune”, a afirmat ea.

A renunțat la mască

Diana Șoșoacă a mai spus că, la finalul întâlnirii cu șeful statului și-a dat masca jos.

„Am respectat protocolul, mi s-a spus că nu pot intra fără mască, am arătat adeverința, m-au rugat să o pun măcar pe gură, am ținut-o pe gură. La finalul întâlnirii cu președintele, înainte de a ne despărți, mi-am dat jos masca. După, am ieșit fără mască”, a povestit Șoșoacă.

Aceasta a susținut o pledoarie împotriva purtării măștii de protecție, viitorul senator AUR fiind o vehementă susținătoare a negării pericolului Covid și a teoriilor conspiraționiste.

La discuțiile de la Cotroceni au venit George Simion, Claudiu Târziu, Dan Tanasă și Diana Șoșoacă. Duminică, liderul AUR a anunțat că îl va propune premier pe Călin Georgescu, fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea