În declarația de presă de ieri, președintele Iohannis a criticat PSD pentru faptul că au amânat votul pe legea privind carantinarea și izolarea.

„Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum, când este în discuție o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor.

Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea, pe bună dreptate, s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege.

PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. (…) PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, rațiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege.

Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi.

Și, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Privează Guvernul de acest instrument, care reglementează izolarea și carantinarea”, a declarat ieri președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătății declara de asemenea marți că legea arată diferit față de forma inițială, după ce a fost discutat fiecare articol în parte.

Ședința de azi va avea loc la Palatul Cotroceni începând cu ora 14:00 și cel mai probabil se va decide o prelungire a stării de alertă pentru încă 30 de zile.